Hiking ve Trekking Arasındaki Farklar Nelerdir? Doğa Yürüyüşlerinde Hangi Ekipmanları Kullanmalıyız?

Şehrin gürültüsünden ve günlük hayatın telaşlarından uzakta olduğunuz doğada hiking ve ya trekking yapmak, yaşayabileceğiniz en iyi deneyimlerden biridir. Bu deneyimler ufkunuzu genişletir ve sizi sadece fiziksel olarak değil, başka şekillerde de zorlar ve sizi konfor alanınızdan çıkarır. Bu aktivitelere bir şans vermenizi, ancak aynı zamanda güvenli bir şekilde yolunuzu kolaylaştırmanızı ve önereceğimiz trekking ekipmanları ile konforunuzu artırmanızı öneririz.

 

Öncelikle hiking ve trekking arasındaki anlam ayrımına değinelim. Hiking; doğa yürüyüşü parkurları olarak adlandırılan, önceden planlanmış yollarda, güzel ve doğal ortamlarda yürüme etkinliğidir. Gündüz ve gece yürüyüşleri bulunur. Trekking; genellikle ulaşım araçlarının bulunmadığı bölgelerde yaya olarak yapılan uzun bir yolculuktur. Trekking tam olarak dağcılık değildir; tepelik veya dağlık olması muhtemel zorlu ortamlarda, genellikle bilinmeyen patikalarda birkaç gün boyunca yürünen bir etkinliktir. Bu iki aktivite arasındaki bir başka fark da konaklama aşamasında belirlenmektedir. Hiking günü birliktir ve yürüyüş parkuru tamamlandıktan sonra sporcular evlerine dönerken, trekking yapanlar doğa yürüyüşlerine ertesi gün kaldıkları yerden devam ederler. Bu nedenle geceyi çadırda geçirebilirler.

 

trekking bandana

 

Hava durumuna ve kişinin yapacağı yürüyüş süresine göre taşıdığı ekipmanlar değişebilir. Kısa bir yürüyüş için iyi bir yürüyüş ayakkabıları, hava koşullarına göre giysiler, güneş kremi, şapka, yol haritası, pusula, güneş kremi, su, yiyecek ve temel tıbbi malzeme taşınabilir.

 

Günübirlik doğa yürüyüşleri ve gece yürüyüşleri için sırt çantası, çadır ve uyku tulumu, kibrit, aydınlatma araçları, yiyecek, su, hayatta kalma kiti, su arıtma tabletleri, pusula, telefon için güç kaynağı, yedek kıyafetler, bandana/boyunluklar gerekir. Zorlu yürüyüşlerde yürüyüş direği de kullanılabilir. Taşınan ekipmanlar, kaybolma, dehidrasyon veya hipotermi, güneş yanığı veya donma, hayvan saldırıları, ayak bileği burkulmaları gibi iç yaralanmalar gibi yürüyüş ve trekking ile ilişkili tehlikeleri azaltmak içindir.

 

Ayrıca taşıdığınız ekipmanların alternatif olarak birden çok kullanıma sahip olması size çok yardımcı olacaktır. Bu durumda yürüyüşünüz boyunca yanınızda olacak ekipman; Knmaster bandanalardır. Çok amaçlı boru tipi tek bir bandana dilediğiniz her şekilde kullanılabilir. Boyunluk, bandana, taç, bere, kafa bandı, bileklik, balaklava gibi birçok kullanım alanı ile bandanalar, trekkingin vazgeçilmez bir ekipmanıdır. Vücudunuzun sıcaklık dengesini korur ve terleme, yapmaz. Nefes alan mikrofiber kumaşı sayesinde hızlı kurur, yer kaplamaz, kolayca temizlenir. Bu ekipmanları yürüyüşlerinizde eksik etmemenizde fayda vardır.

Bu Makaleyi Paylaşın!

DİĞER GÖNDERİLER

Güvenilir incelemeler, önemli ipuçları ve güncel kampanyalarla dolu sol şerit bülteninin diğer gönderilerine de bir göz atın!