Kışın Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Yanımıza Almamız Gereken Ekipmanlar

Kamp hazırlığı yapanların en büyük kaygısı alana, mevsime ve doğa koşullarına uygun kamp malzemeleri tercihi konusunda olmaktadır. Özellikle kış aylarında endişe ikiye katlanmaktadır. Bunun en büyük sebebi zorlu hava koşulları kimi zaman merkeze erişimi engellerken, kimi zaman da yapılan yanlış bir malzeme tercihi tüm kamp planının iptal olmasına sebep olabiliyor. Doğru ve kullanışlı malzemelerle yapılan kamp konforunuzu artırıyorken aynı zamanda kış aylarında outdoor aktiviteleri sevmenizi sağlamaktadır. Kamp çantası hazırlarken dört mevsim yanınıza mat, yiyecek, içecek, taşınabilir su bidonu, çadır malzemeleri, uyku tulumu ve yastık gibi gereçleri alıyorsunuz. Ancak kış döneminde malzeme seçiminde daha titiz davranmalısınız. Kışın kampa giderken çantamızda mutlaka her alanda kullanabileceğiniz, geniş kullanım alanına sahip ürünler eklemelisiniz. Yanınıza kesinlikle soğuğa dayanıklı ve vücut ısınızı koruyacak kıyafetler almayı tercih etmelisiniz. Kışın yapacağınız kampta çadırınızın suya dayanıklılığına ve çadırınızı soğuktan, sudan nasıl muhafaza edebileceğiniz de dikkate almanız gereken önemli bir detaydır. Botlarınız, kıyafetleriniz, çadırlarınız su geçirmez olursa çok daha rahat kamp yapabilirsiniz.

 

Kışın kamp yapmadaki en dikkate alınması gereken şeylerden biri ise çadırınızdır. Çadırınızın suya ve soğuklara karşı dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Dikkate alınması gereken ikinci hususta çadırı kuracağınız alan ve zemindir. Kış aylarında çığ, sel gibi durumlar ne yazık ki kamp alanlarında görülebilir. Bu nedenle çığ oluşma tehlikesi olan riskli alanlarda ve göl, deniz ya da ırmak kenarlarına çadır kurmamaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda karla kaplı ağaçların altı da çadır kurmak için pek ideal değildir. Çadırınızı düz bir zeminde, rüzgârı kesecek bir konumda, kapısı güneye bakacak şekilde kurmaya dikkat etmelisiniz.

 

Kışın yapılan kamplar yaz kamplarına göre daha zorlu olmaktadır. Bu sebeple kış kampı yapacaksanız yanınıza aldığınız ekipmanlara ekstra özen göstermelisiniz. Geniş kullanım alanına sahip ve çok fazla yer kaplamayacak ekipmanlar tercih etmelisiniz.

kamp ekipman bandana

Kışın soğuk hava koşullarında yapılan kamplarda vazgeçilmez ekipmanlardan biri olan bandana buna en güzel örneklerden biri olup birçok alanda kullanabilirsiniz. Bandanalar genelde yer kaplamadığından ve taşınması kolay olduğundan kamplar için en ideal ürünlerdir. Standart basit bir bandana boyunluk doğa hayatındaki önemli ve güçlü ekipmanlardan biridir. O kadar çok farklı alanda kullanılabilir ki bazı ekipmanların yerine bile geçebilir ve sizi şaşırtabilir.

 

Bandananızı kamp esnasında kullanabileceğiniz 11 farklı kullanım şeklini gelin birlikte inceleyelim:

  1. Virüs Maskesi: Günümüze oldukça uygun bir yöntem olarak virüslere karşı korunmak için maske amaçlı kullanılabilir.
  2. Kafa Bandı: Kafa bandı olarak kullanıldığında ise terlediğinizde alnınızdan gözlerinize akan terlerin görüşünüzü bozmasına engel olacaktır
  3. Baş Sargısı: Baş sargısı olarak kullanıldığında, özellikle sıcak ve güneşli havalarda başınıza güneş geçmesini engelleyecek ve sizi güneşten koruyacaktır. Bununla birlikte soğuk havalarda da çok iyi bir koruma sağlar.
  4. Boyunluk ve boyun Sargısı: Güneş altında yapılan yürüyüşlerde ense yanıkları gece büyük ızdırap olabilir. Kış mevsiminde ise en çok soğuk aldığımız yer yine ensemizdir. Bandanayı boyunluk olarak kullanmak her 2 durumda da çok faydalı bir çözüm olacaktır.
  5. Havlu: Etkinlikler sırasında veya en basit örneği ile sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra bile havlu olarak kullanabilirsiniz. Hızlı kuruması ve küçük olması sebebi ile yer kaplamadan sırt çantanıza asarak kurutabilirsiniz.
  6. El Sargısı: Yapılan işe göre (balta, bıçak kullanımı, diğer el işleri) nasırlaşmayı ve su toplamasını önlemek için el sargısı olarak kullanabilirsiniz.
  7. İlk Yardım Ateli ve Turnike: Belki de en önemli amaçlarından biri olarak ilk yardım ateli uygulaması için çok uygundur.
  8. Burkulma: Yine ilk yardım amaçlı olarak burkulmuş bölgelerin sıcak tutulması ve korunması için o bölgeyi sarmak için kullanılabilir.
  9. Toz Maskesi: Toz ve toprak olan yerlerde şiddetli rüzgârlı havalarda toz maskesi olarak oldukça güzel iş görür.
  10. Sinyal Bayrağı: Kaybolma gibi durumlarında ise yer belirtmek, işaret bırakmak veya farkedilmek için kullanılabilir.
  11. Uyku Maskesi: Aydınlıkta uykuya dalmak zordur. Bandana bu durumlarda yardımımıza yetişerek katlanıp gözlere çekilerek karanlıkta güzel bir uyku çekebilmemize imkân sağlar.

 

Bu kullanım alanları dışında Bandana Nasıl Kullanılır? 11 Farklı Stilde Bandana Kullanımı  yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu ve daha fazlası kullanım alanı ve kolaylığı ile özellikle kamp yaparken vazgeçilmez ekipmanlardan biri olan bandananın çeşitli renk ve desende modellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://kaanelektronik.com/urun-kategori/benim-icin/bandana/

Bu Makaleyi Paylaşın!

DİĞER GÖNDERİLER

Güvenilir incelemeler, önemli ipuçları ve güncel kampanyalarla dolu sol şerit bülteninin diğer gönderilerine de bir göz atın!